lukas qs7fr07bljm unsplash 300x169

Certificat COVID digital de la UE

Recordatori

El Certificat COVID digital de la UE és una prova digital que una persona ha estat vacunada contra el COVID-19, va rebre un resultat negatiu en la prova o es va recuperar del COVID-19.

A partir de l'1 de juliol estarà disponible per a tots els Estats membres de la UE. Aquest Certificat facilitarà la lliure circulació segura de ciutadans a la Unió Europea durant la pandèmia COVID-19. Si no tens un certificat COVID Digital pots viatjar de tota manera, encara que el procés d'entrada serà més lent i possiblement estaràs subjecte a noves mesures (prova, quarantena, etc.).

El Certificat COVID Digital de la UE és gratuït, s'emet en format digital o en paper, en la llengua nacional i en anglès, té validesa a tota la UE, i inclou un codi QR que agilitza la verificació de la informació en destí i garanteix la seva autenticitat. Conté la informació mínima essencial com: nom, data de naixement, data d'expedició, un identificador únic i la informació pertinent respecte a la vacunació, la prova diagnòstica o la recuperació de la malaltia. Aquestes dades romanen en el certificat i no s'emmagatzemen en cap lloc quan es realitza la verificació en un altre estat membre de la UE. Durant el procés de verificació es comprova la seva validesa i autenticitat verificant qui l'ha expedit i signat.

Els passatgers que disposin del Certificat COVID Digital de la UE i ho incorporin a l'formulari SpTH  durant el procés d'obtenció de l'QR obtindran un codi QR FAST CONTROL que agilitzarà tot el procés a l'arribada a país. Per a més informació, pots consultar la pàgina web de la UE.

A Espanya es pot sol·licitar a través de la seu electrònica de l'Ministeri de Sanitat. També ho emeten les comunitats autònomes, normalment de manera telemàtica, mitjançant les apps per a mòbils o portals web de Sanitat específics de cada regió. En aquesta pàgina de l'Ministeri de Sanitat pots consultar els enllaços web per sol·licitar el Certificat COVID Digital de la UE de les comunitats autònomes.Actualment s'ha duplicat el temps necessari per a realitzar les gestions aeroportuàries. Des d'hora i mitja abans de la pandèmia, ara es necessiten tres hores de pas per l'aeroport. S'esperen grans cues i retards durant la temporada alta d'estiu.
¡Compartelo en tus redes!